home-banner
home-banner

MITES I VERITATS

Tens algun dubte?

Hi ha diversos tipus d’aigües. Dins de les aigües envasades tenim l’aigua mineral natural, l’aigua de deu i l’aigua potable preparada. I també hi ha l’aigua de l’aixeta que arriba a les nostres cases. L’aigua mineral natural es caracteritza perquè prové d’una deu profunda i protegida i té una composició coneguda que podem veure a les etiquetes, que es manté constant i que és característica i única per a cada aigua. Això fa que el seu gust sigui invariable. A més, l’aigua mineral natural no pot tenir cap tractament de potabilització, al qual sí que estan obligades per llei les aigües potables preparades i l’aigua de l’aixeta.

No, totes les aigües minerals naturals no són iguals. Les aigües minerals naturals es caracteritzen pel seu gust i per la seva composició, que varia segons el tipus de roca per on es filtra, el temps de recorregut de l’aigua i la seva temperatura. El grau de mineralització de l’aigua es mesura amb el residu sec, i es diferencia entre forta, mitjana, feble i molt feble.

Malgrat que el terme ‘residu’ pot sonar a una cosa nociva, no és així. Simplement és la quantitat de minerals que queden després de l’evaporació de l’aigua. Majoritàriament acostumen a ser sals minerals segons les característiques del terreny on està situada la deu, el temps que ha romàs l’aigua a la roca i la temperatura d’aquesta aigua.

Els minerals, com altres nutrients, són essencials per al nostre organisme, perquè, tot i que no els fabrica, els necessita diàriament.

Cada aigua té una composició única. En el cas de l’aigua mineral natural, és obligatori indicar-ne la composició a l’etiqueta. Els minerals principals que es poden trobar a l’aigua mineral natural són, entre d’altres, calci, magnesi i sodi.

Totes les aigües minerals naturals que tenen menys de 20 mg/l de sodi ho són. L’aigua Font Vella que prové de les deus Font Vella Sacalm i Font Vella Sigüenza compleix aquest criteri, que moltes vegades es coneix com a “baix en sodi”.

La quantitat d’aigua recomanada per l’EFSA (European Food Safety Authority) varia segons el moment vital en què ens trobem. En general, un adult necessita beure entre 2 l i 2,5 l d’aigua al dia, provinents dels aliments i els líquids que ingereix. Per veure’n les necessitats exactes, adjuntem la taula per a les diferents edats amb la recomanació de l’EFSA:

water

Beure aigua només quan es té set és una pràctica habitual, però quan apareix la set el nostre organisme, format de mitjana per un 60 % d’aigua, ja ha perdut entre l’1 i el 2 % d’aquesta aigua. Per això, és important tenir un bon hàbit d’hidratació al llarg del dia.

L’aigua Font Vella que prové de les deus Font Vella Sigüenza i Font Vella Sacalm es crea en paratges protegits del Parc Natural del Barranco del Río Dulce (Sigüenza) i de l’Espai Natural de les Guilleries (Sant Hilari Sacalm).

L’aigua Font Vella, que prové de dues deus (Sacalm i Sigüenza), adquireix la seva composició mineral a través del pas per les roques i un temps de permanència en aquestes roques de diverses dècades fins que s’envasa.

Composició Mineral de la deu SANT HILARI: Calci 42 mg/l Magnesi 11,3 mg/l Sodi 12,5 mg/l Bicarbonats 143 mg/l Residu sec 190 mg/l

Composició Mineral de la deu SIGÜENZA: Calci 85,7 mg/l Magnesi 28,9 mg/l Sodi 7,6 mg/l Bicarbonats 308 mg/l Residu sec 303 mg/l

S’entén per rPET o plàstic reciclat tot el plàstic que forma les nostres ampolles i que ja ha tingut com a mínim un ús, gràcies a les ampolles que consumidors com vosaltres heu reciclat i que posteriorment s’han tornat a convertir en resina per formar noves ampolles. D’aquesta manera, es genera una economia circular en què els residus es converteixen en noves matèries primeres.

Font Vella Gas té un nivell de sodi molt baix i, per tant, un gust suau no salat. Té el punt just de gas, que li aporta les seves lleugeres bombolles, i és molt refrescant. És una aigua amb gas diferent de l’aigua amb gas tradicional, adreçada als qui busquen una aigua amb gas fàcil de prendre o alternatives saludables als refrescos i les begudes alcohòliques per als seus moments de descans i gaudi. Es recomana prendre-la a una temperatura adequada. Per això, a l’etiqueta incorpora un “punt fred” en el qual apareix un floc de neu quan el producte arriba a la temperatura perfecta.

El segell Superior Taste Award és el reconeixement al gust únic i excepcional de Font Vella Gas. El jurat de sommeliers de l’International Taste Institute ha concedit a Font Vella Gas la màxima qualificació possible, 3 estrelles, en la seva edició 2021 d’avaluacions sensorials. Aquest jurat internacional està compost per xefs i sommeliers externs i independents reconeguts per institucions de renom com Le Guide Michelin o Gault&Millau.